Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

'Vendsyssel rundt på en aften'. Foredrag ved Poul Marcus i Ørum Kultur- og Forsamlingshus

Dato
Torsdag d. 14. oktober 2021, kl. 19:00
Sted
Ørum Kultur- og Forsamlingshus, Bjørnbækvej 38, 9320 Hjallerup
Medvirkende
Poul Marcus
Pris
Gratis (kaffe/brød 20 kr.).

Har du været Vendsyssel rundt på en enkelt aften? Kender du alle de mange smukke områder, historier og beretninger, der findes rundt omkring i Vendsyssel? Vi inviterer til en spændende aften, hvor Poul Marcus vil lave en guidet tur rundt på toppen af Danmark.

Som barn af Aalborg kunne Poul Marcus se over Limfjorden, eller rettere op i Vendsyssel, som de ældre sagde. - Vendsyssel kom til at stå i et særligt lys for mig. Derfra kom min familie, dér havde min mor holdt sine ferier hos bedsteforældrene. Med hendes livlige fantasi fortalte hun om vores aner, fortæller Poul Marcus, - Dette betød at jeg måtte afsted og opleve Vendsyssel, som mor havde berettet så levende og fantasifuldt om.

Norden for lands lov og ret
Hør om de stolte vendelboer, om oprør og blodige borgerkrige. Om vestkystens fiskere der slog sig ned på Gjøl, hvilket Hans Kirk beskrev så mesterligt. Om den barske Børglumbisp, som Thit Jensen udødeliggjorde, som Thit Jensen udødeliggjorde. Om smedesvenden, der kom gående til Brønderslev med sin trillebør og starter en smedje. Den spændende historie om dronning Charlotte Amalie der købte sit eget kloster, Hundslund Kloster, som hun navngav Dronninglund Slot. Hør hvor betegnelsen norden for lands lov og ret stammer fra.

Interesse for fotografier og bagvedliggende historie
Engang i 1960’erne fandt Poul Marcus interesse for at fotografere, og siden kom interessen for at udforske baggrunden til billederne. Han begyndte at finde mange forunderlige, interessante og finurlige fortællinger, hvilket blev hans levebrød. Poul Marcus kom til at beskæftige sig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier. Siden hen tog han initiativ til at oprette Han Herred Naturcenter og Skeelslund Kunstcenter. I 90’erne blev han den daglige leder af Aarhus Kunstmuseum, i dag kaldet ARoS.

Foredraget finder sted i Ørum Kultur- og Forsamlingshus torsdag den 14. oktober 2021 kl. 19. Der er gratis entré (kaffe/brød 20 kr.).

Arrangør: Menighedsrådene og borgerforeningen.