Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Familiegudstjeneste i Ørum Kirke og juletræsfest i Ørum Kultur- og Forsamlingshus

NOV
28

Familiegudstjeneste i Ørum Kirke og juletræsfest i Ørum Kultur- og Forsamlingshus


Dato Søndag d. 28. november 2021, kl. 13:00
Sted Ørum Kirke, Bjørnbækvej 37, 9320 Hjallerup
Medvirkende
Sandra Fossdal Nielsen
Pris
Gratis
Familiegudstjeneste i Ørum Kirke og juletræsfest i Ørum Kultur- og Forsamlingshus

87 Det første lys er Ordet, talt af Gud
70 Du kom til vor runde jord
78 Blomstre som en rosengård
74 Vær velkommen, Herrens år

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Jesus kom også til Nazaret, hvor han var vokset op. På sabbatten gik han efter sædvane ind i synagogen, og han rejste sig for at læse op. Man rakte ham profeten Esajas' bog, og han åbnede den og fandt det sted, hvor der står skrevet:
Herrens ånd er over mig,
fordi han har salvet mig.
Han har sendt mig
for at bringe godt budskab til fattige,
for at udråbe frigivelse for fanger
og syn til blinde,
for at sætte undertrykte i frihed,
for at udråbe et nådeår fra Herren.
Så lukkede han bogen, gav den til tjeneren og satte sig, og alle i synagogen rettede spændt øjnene modham. Da begyndte han at tale til dem og sagde: »I dag er det skriftord, som lød i jeres ører, gået i opfyldelse.« Alle gav de ham deres bifald og undrede sig over de nådefulde ord, som udgik af hans mund, og de spurgte: »Er det ikke Josefs søn?« Han svarede dem: »I vil sikkert bruge denne talemåde mod mig: Læge, læg dig selv! og sige: Vi har hørt om alt det, der er sket i Kapernaum; gør det samme her i din hjemby!« Men han sagde: »Sandelig siger jeg jer: Ingen profet er anerkendt i sin hjemby. Og jeg siger jer, som sandt er: Der var mange enker i Israel på Elias' tid, dengang himlen var lukket i tre år og seks måneder, så der blev stor hungersnød i hele landet; og Elias blev ikke sendt til nogen af dem, men til en enke i Sarepta i Sidons land. Og der var mange spedalske i Israel på profeten Elisas tid; og ingen af dem blev renset, men det blev syreren Na'aman.« Alle i synagogen blev ude af sig selv af raseri, da de hørte det; de sprang op, jog ham ud af byen og drev ham hen til kanten af det bjerg, deres by var bygget på, for at styrte ham ned. Men han banede sig vej imellem dem og gik. Lukasevangeliet 4,16-30


Vi markerer traditionen tro adventstidens begyndelse med at tænde juletræerne i begge byer. Det sker 1. søndag i advent, hvor kirkerne ringer til gudstjeneste.

ÆNDRING:  Menighedsrådet ved Ørum Kirke ser sig desværre igen i år nødsaget til at aflyse juletræsfesten i forsamlingshuset efter gudstjenesten på søndag den 28. november, 1. søndag i advent.

Vi vil dog holde fast i at afholde gudstjenesten i Ørum Kirke kl. 13 og tænde efterfølgende juletræet sammen på byens torv, samt uddele godter.

I Klokkerholm tændes juletræet efter spejdergudstjenesten i Hellevad Kirke kl. 16. Spejderne fra Dannerhøj Gruppen bærer fane og levende lys ind i kirken, og kirkekoret medvirker. Sognepræst Sandra Fossdal Nielsen prædiker ved begge gudstjenester.