Torsdag d. 14. januar 2021, kl. 19:00

Villy Mølgaard vil fortælle historier fra Vendsyssel, som han har indsamlet siden sin tidligste ungdom – både de søde og sjove historier, men også de mere grove. Humor er en vigtig del af Villy Mølgaards personlighed og han er desuden en habil tryllekunstner.

Som ung var Villy engageret i FDF og KFUM og her skulle man ofte underholde hinanden. Derfor begyndte han meget tidligt at samle på historier med en forkærlighed for fortællinger på jysk/vendelbomål. Aftenens foredrag vil dog også indeholde anden form for underholdning, fx sort humor, sange på jysk og historier på almindeligt dansk, så alle kan være med på et eller andet niveau.

Villy Mølgaard er opvokset på en lille gård ved Ulsted, hvor især moderen var præget af Indre Mission i en version, som det var svært for Villy at forlige sig med. Faderen talte dialekt. Han er læreruddannet fra Ranum Statsseminarium og cand. pæd. i kristendomskundskab fra Danmarks Pædagogiske Universitet i København. Han har undervist på forskellige skoler og uddannelsesinstitutioner, og i 70erne som lektor på Theological College of Northern Nigeria og som universitetslærer på Jos Universitet. Her arbejdede han tilmed som frivillig studenterpræst, hvor der kom op til 600 studerende til gudstjeneste. Han fik en oplevelse af, at han kunne blive en god præst, hvilket han blev i 1979 i Gedsted-Fjelsø efter tre år i Nigeria. I 1986 blev han sognepræst i Vesterkær Kirke i Aalborg til han gik på pension i 2012. Efterfølgende har han virket som hjælpepræst i en række kirker i Nordjylland.

I midten af 1980'erne blev han rejseleder for Unitas Rejser, og det er blevet til mange rejser gennem årene, især til Israel-Palæstina, Jordan og Egypten, men også Lilleasien, Rom, Skotland, Normandiet, Tyskland og Baltikum.

Foredraget finder sted torsdag den 14. januar 2021 i Konfirmandstuen, Bredkærsvej 22, Klokkerholm, kl. 19. Der er gratis entré, men tilmelding kræves. Send en mail herom til: lasse@hellevadkirke.dk

Underholdning på jysk. Foredrag ved Villy Mølgaard
Villy Mølgaard