Torsdag d. 4. februar 2021, kl. 19:00

2. februar er dagen, hvor vi er nået halvvejs igennem vinteren, og hvor man i traditionen har gjort forrådet op. Det er midvinter.

Hør Hellevad-Ørum Kirkekor synge til tekster fra Biblen om lysets komme og syng selv med på fællessangene, når koret medvirker til kyndelmissekoncerten i Ørum Kirke. Koncerten ledes af organist Lasse Christensen, som også spiller et par stykker på kirkens orgel.

Kyndelmisse, som betyder lysmesse, har både kristne og folkelige rødder. På den ene side mindes man Marias renselse, på den anden side markerer man midvinter. Den kristne kyndelmisse er relateret til begivenheden omkring Mariæ Renselsesdag og fremvisningen af Jesus i templet, hvor Simeon kalder ham for verdens lys. Den folkelige kyndelmisse markerer vinterens midte. Bønderne forbandt dagen med mange ritualer og vejrvarsler, og det hed sig, at man skulle helst have halvdelen af vinterforrådet tilbage for at kunne klare sig. Man afholdte også Kjørmes-gilder, hvilket er en tradition, som kendes fra 1600-tallet, men muligvis er endnu ældre.

Koncerten finder sted torsdag den 4. februar i Ørum Kirke klokken 19. Der er gratis entré, men tilmelding kræves - send en mail herom til: lasse@hellevadkirke.dk

Kyndelmissekoncert med Hellevad-Ørum Kirkekor i Ørum Kirke
Hellevad-Ørum Kirkekor