Tirsdag d. 1. september 2020, kl. 19:00

Oplev ægte folkemusik fra Vendsyssel, når folkemusik duen Jensen & Bugge besøger Ørum Kirke.

Ved koncerten bliver man ført igennem noget af den bedste danske spillemandsmusik, anekdoter og et par af de folkemusikmelodier, der jo findes i salmebogen.

I 2008 fandt duoen en spillemand ude på den amerikanske prærie. Han var oldebarn til en af Vendsyssels vigtigste spillemænd sidst i 1800-tallet, nemlig Kræn Jerup. Dwight Lamb, som spillemanden hed, har i hele sit 86-årige liv spillet oldefaderens vendsysselrepertoire, så det har Jensen & Bugge lært ved mere end tyve besøg til Midtvesten. Dwight selv er også dansk rigsspillemand og fik i 2017 Amerikas største pris for traditionsbevarelse på grund af sin vigtige vendsysselmusik.

Så selvfølgelig skal der spilles også noget af Dwights musik.

Om duen
Folkemusikduoen Jensen & Bugge blev dannet i 2001 og består af harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk og violinisten Kristian Bugge. Begge musikere er uddannet ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense og det var også i studietiden de dannede duoen Jensen & Bugge.

Duoen er særdeles alsidigt og spænder over folkemusikgudstjenester, skolekoncerter, koncertballer. Jensen & Bugge er kendt fra blandt andet Tønder Festival samt arrangementer og koncerter både i Danmark og USA.

Koncerten finder sted i tirsdag den 1. september 2020 i Ørum Kirke kl. 19. Der er gratis entré.

Bugge & Jensen
Sted Ørum Kirke, Bjørnbækvej 37, 9320 Hjallerup