Onsdag d. 8. maj 2019, kl. 17:00

Kan du lide en god fortælling? Er du god til at fortælle historier, eller vil du gerne blive bedre? Til maj inviteres alle interesserede til et seminar om kunsten at fortælle.

To dage er programsat med dels H.C. Andersens eventyr Snedronningen, bearbejdet og fortalt af Ingrid Hvass, og dels en workshop med Ingrid Hvass, hvor man kan høre om hvordan man kan fortælle gode historier. Hun giver gode tips, idéer og forslag til, hvordan man gør fortællingen interessant.

Tanken er efterfølgende at etablere et fortællekorps, som kan bidrage med fortælle de mange gode historier fra lokalområdet omkring Jyske Aas og Østvendsyssel. Det er dog ikke en forudsætning for deltagelse i workshoppen.

Fortælleworkshop om historier fra lokalområdet
Alle der har interesse i at fortælle gode, eller ønsker at bliver bedre, har nu muligheden. Der inviteres til en workshop om emnet, hvor Ingrid Hvass er instruktør.

- Her vil vi høre noget om, hvordan man kan fortælle gode historier, fx om det sted, vi bor. Ingrid vil give gode tips, idéer og forslag til, hvordan man gør fortællingen interessant, fortæller Lone Due Bak, som er initiativtageren bag arrangementet.

- Vi ønsker at etablere en fortællegruppe, hvor en flok mennesker mødes med gode historier i ærmet eller på hjerte, og fortæller dem, fx til hinanden, til børn og voksne fra nærområdet, til gæster og turister fra nær og fjer, til hvem der har lyst til at lytte, uddyber Lone Due Bak, som selv er i gang med Fortælleruddannelsen på Fortælle Akademiet, som holder til på Vestjyllands Højskole ved Ringkøbing. Uddannelsen blev startet i september sidste år af blandt andet Ingrid Hvass.

Det er ikke meningen, at der skal stiftes en forening, men det skal være en gruppe af frivillige, der gensidigt inspirerer og hjælper hinanden, fortæller de historier de kender, bliver klogere, dygtigere og bedre til at fortælle.

I løbet af workshoppen vil Ingrid Hvass hjælpe de fremmødte med at få etableret fortællekorpset. Hun vil tilmed øse af sin erfaring fra andre steder, hvor man har etableret fortællegrupper.

Klokkerholm Borgerforening byder på en forfriskning og det vil være muligt at købe øl, vand og kaffe.

Workshoppen foregår onsdag den 8. maj klokken 17 til 21 i Konfirmandstuen, Bredkærsvej 22, Klokkerholm. Der er plads til omkring 50 personer. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding til Lone Due Bak via mail: lone@holtegaard.info senest den 7. maj. Hun kontaktes også ved spørgsmål på telefon 25 39 17 97.

Om fortælleren og instruktøren
Ingrid Hvass har arbejdet som professionel fortæller siden 2003. Hun var blandt andet kunstnerisk leder af fortællefestivalen Vestjyske Fortællespor på Nørre Vosborg fra 2006 til 2012. Fra 2011 til 2016 var Ingrid kunstnerisk leder af Fortælle Galleriet i Holstebro, et intimt kultursted og mødested for billedkunst og fortællekunst midt i Holstebro. Ingrid har undervist i mundtlig fortælling siden 1991, afholdt utallige kurser og igangsat fortællegrupper – og har sammen med Else Mathiassen udviklet Fortælle Akademiet, der begyndte i september 2018. Siden 2000 har Ingrid fortalt i naturen og skabt Fortællepicnics og Fortællevandringer, hvor landskabets og steders historier har vævet sig sammen med klassiske fortællinger. Både børn og voksne har haft store sanselige oplevelser af fortælling og natur på én gang.

Begge arrangementer afholdes i et samarbejde mellem Kulturkirken NICOLAUS / Hellevad og Ørum Kirker, Dronninglund Turistforening, Klokkerholm Borgerforening og Foreningen Jyske Aas.

Ingrid Hvass
Konfirmandstuen, Bredkærsvej 22, 9320 Hjallerup, Danmark
Gratis, men betaling beværtning.