• This event has already taken place.
Tirsdag d. 7. maj 2019, kl. 19:00

Snedronningen - Roserne vokser i dale

Ingrid Hvass har bearbejdet H.C. Andersens smukke og stærke fortælling Snedronningen, og skabt en version i et nutidigt sprog med undertitlen Roserne vokser i dale.

Ingrid Hvass giver liv til H.C. Andersens eventyr med et billedligt sprog, sange og rytmer, og som i den originale fortælling indgår linjer og brudstykker fra salmen Den yndigste rose er funden.

- Det er en fortælling om ondskaben i verden og hvordan den lille Gerda begiver sig ud på den farlige rejse for at befri Kay fra ondskabens kulde, fortæller Ingrid Hvass, som selv kommer og fortæller eventyret.

- I sit hjerte bærer lille Gerda solens varme, rosernes duft og sit Fadervor, og med disse våben når hun frem til Snedronningens Slot og befrir den dybfrosne Kay, tilføjer Ingrid Hvass.

Ingrid Hvass har arbejdet som professionel fortæller siden 2003. Hun var blandt andet kunstnerisk leder af fortællefestivalen Vestjyske Fortællespor på Nørre Vosborg fra 2006 til 2012. Fra 2011 til 2016 var Ingrid kunstnerisk leder af Fortælle Galleriet i Holstebro, et intimt kultursted og mødested for billedkunst og fortællekunst midt i Holstebro. Ingrid har undervist i mundtlig fortælling siden 1991, afholdt utallige kurser og igangsat fortællegrupper – og har sammen med Else Mathiassen udviklet Fortælle Akademiet, der begyndte i september 2018. Siden 2000 har Ingrid fortalt i naturen og skabt Fortællepicnics og Fortællevandringer, hvor landskabets og steders historier har vævet sig sammen med klassiske fortællinger. Både børn og voksne har haft store sanselige oplevelser af fortælling og natur på én gang.

Forestillingen afholdes tirsdag den 7. maj i Ørum Kirke klokken 19. Der er gratis entré. Efterfølgende serverer menighedsrådet en forfriskning.

Arrangementet afholdes i et samarbejde mellem Kulturkirken NICOLAUS / Hellevad og Ørum Kirker, Dronninglund Turistforening, Klokkerholm Borgerforening og Foreningen Jyske Aas. Om onsdagen afholdes en fortælleworkshop med Ingrid Hvass, hvor alle, som har interesse inden for fortællekunsten, kan deltage.

Velkommen i Kulturkirken NICOLAUS!

Ingrid Hvass
Ørum Kirke, Vestermarksvej 2, 9320 Hjallerup, Danmark