×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 31. oktober 2019, kl. 19:00

Dansk musik bliver fejret

For andet år i træk arrangeres en Spil Dansk Koncert i Hellevad Kirke. En koncert, hvor dansk musik står i centrum. Det er kirkens kor, som medvirker under ledelse af organist Lasse Christensen, som også spiller et par stykker på kirkens orgel. Derudover medvirker Viggo Theilgaard på trompet i samspil med Lasse Christensen.

Koncerten arrangeres under Kulturkirken – et rum for kulturelle og kulturbærende arrangementer og tiltag, som kan give spændende og anderledes oplevelser i kirkerummet.

- Vi skal være en kultur-formidlende kirke, og anvende kirkerummet til forskellige spændende arrangementer. Vi kalder det for Kulturkirken NICOLAUS, fortæller organist Lasse Christensen.

Udover korsang, orgelspil og trompetmusik bliver fællessangen også dyrket:

- I forbindelse med projektet ALSANG 2020, er der valgt en kanon på 45 sange som reference til 1945 – året hvor Danmark blev befriet og Anden verdenskrig nåede sin afslutning. Vi skal synge fem sange herfra,

blandt andet Buster og Jeg vil male dagen blå, uddyber Lasse Christensen

ALSANG 2020
ALSANG 2020 er Danmarks største fællessangsinitiativ i nyere tid, som vil samle alle borgere i en musikalsk fejring af friheden, fremtiden og demokratiet. Projektet består af blandt andet workshops, konkurrencer, undervisningsprojekter og fællessangsarrangementer i hele landet. Langt de fleste af fællessang-arrangementerne foregår den 4. maj 2020 og i dagene omkring, som en markering af 75-året for Danmarks befrielse i 1945.

ALSANG 2020 arrangeres i samarbejde med en lang række større landsdækkende organisationer, samtlige 98 kommuner og de større nationale medier.

- I fællessang kommer vi i berøring med hele tilværelsen: Vi bruger kroppen til at synge med, og vi inspirerer hjernen til at tænke frit, kreativt og poetisk. Vi ved fra undersøgelser, at når vi synger sammen, bliver vi gladere og fællesskabet styrkes, siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk og leder af ALSANG 2020.

Om Spil Dansk
Spil Dansk Ugen er en festuge med fokus på dansk produceret musik, det vil sige musik som er skabt af danske komponister, sangskrivere og producere. Musikken kan naturligvis være i alverdens genrer og på alverdens sprog. Det kan også være musik, hvor det særlige danske aftryk er, at det er med en herboende solist, også selvom sangen måske er skrevet og komponeret af udenlandske ophavsmænd. Spil Dansk Ugen er en hyldest til og en fejring af det danske musikliv og – men ikke kun – den dansk producerede musik.

Koncerten afholdes torsdag den 31. oktober 2019 i Hellevad Kirke klokken 19. Der er gratis entré.

Medvirkende
Hellevad-Ørum Kirkekor og organist Lasse Christensen
Sted Hellevad Kirke, Bredkærsvej 2B, 9320 Hjallerup
Pris
Gratis