Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

'En sang for Maria' | Mariagudstjeneste i Ørum Kirke

MAR
26

'En sang for Maria' | Mariagudstjeneste i Ørum Kirke


Dato Søndag d. 26. marts 2023, kl. 11:00
Sted Ørum Kirke, Bjørnbækvej 37, 9320 Hjallerup
Medvirkende
Sandra Fossdal Nielsen
'En sang for Maria' | Mariagudstjeneste i Ørum Kirke

Mariæ bebudelse

Sidste søndag i marts er i år Mariæ bebudelses dag. Det er ni måneder før jul, og vi hører beretningen om englen Gabriel, der åbenbarer sig for Jomfru Maria og fortæller, at hun skal føde Guds søn. Under denne særlige mariagudstjeneste synger vi forskellige salmer fra Salmebogen og salmebogstillægget 100 salmer, der blandt andet knytter sig til bebudelsen.

Musik og korsang stemmer ligeledes ind i søndagens tema. Saxofonist Pia Munch medvirker i samspil med organist Lasse Christensen. Sognepræst Sandra Fossdal Nielsen prædiker.

Søndag den 26. marts 2023 i Ørum Kirke kl. 11.


115 Lad det klinge sødt i sky
1 Guds menighed, syng for vor skaber i løn
73 Vi synger med Maria
803 Maria snart er det forår
69 Du fødtes på jord v. 4-5
80 Tak og ære være Gud


Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas: Da Elisabeth var i sjette måned, blev englen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilæa, der hedder Nazaret, til en jomfru, der var forlovet med en mand, som hed Josef og var af Davids hus. Jomfruens navn var Maria. Og englen kom ind til hende og hilste hende med ordene: »Herren er med dig, du benådede!« Hun blev forfærdet over de ord og spurgte sig selv, hvad denne hilsen skulle betyde. Da sagde englen til hende: »Frygt ikke, Maria! For du har fundet nåde for Gud. Se, du skal blive med barn og føde en søn, og du skal give ham navnet Jesus. Han skal blive stor og kaldes den Højestes søn, og Gud Herren skal give ham hans fader Davids trone; han skal være konge over Jakobs hus til evig tid, og der skal ikke være ende på hans rige.« Maria sagde til englen: »Hvordan skal det gå til? Jeg har jo aldrig været sammen med en mand.« Englen svarede hende: »Helligånden skal komme over dig, og den Højestes kraft skal overskygge dig. Derfor skal det barn, der bliver født, også kaldes helligt, Guds søn. Også din slægtning Elisabeth har undfanget en søn, nu i sin alderdom. Hun, om hvem man siger, at hun er ufrugtbar, er i sjette måned; thi intet er umuligt for Gud.« Da sagde Maria: »Se, jeg er Herrens tjenerinde. Lad det ske mig efter dit ord!« Så forlod englen hende. Lukasevangeliet 1,26-38