[Koncert] 'Hymn to freedom - En swingende hyldest til livet' i Ørum Kultur- og Forsamlingshus

MAR
09

Dato Torsdag d. 9. marts 2023, kl. 19:00
Sted Ørum Kultur- og Forsamlingshus, Bjørnbækvej 38, 9320 Hjallerup
Hymn To Freedom
Gratis entré.

Hymn To Freedom er en trio der spiller kirkekoncerter, bestående af så forskellige instrumenter som basun, det store skrummel af et instrument, Hammondorglet og så et trommesæt.

Kan de tre instrumenter overhovedet spille sammen, klinger det på nogen måde godt sammen? Svaret er et stort rungende JA!

Hymn To Freedom spiller selvfølgelig det kendte numre der har lagt navn til denne trio, Hymn To Freedom,  der er skrevet af pianisten Oscar Peterson. Og titlen er jo i den grad højaktuel i verden den dag i dag. Nummeret i sig selv er en hyldest til livet og friheden.

Derudover en masse gode spirituals udsat for trioens egne arrangementer, blandet med numre der ligger sig godt op af denne genre, spillet med masser af energi, hjerte og sjæl.

Og når så basunen bliver lagt i hænderne på en af Danmarks bedste på det instrument, Steen Nikolaj Hansen, hammondorglet bliver kyndigt betjent af en af landets dygtigste hammondorganister, Niels Ole Sørensen, og trommerne bliver spillet med et super swing af en af de bedste groovemaster, Espen Laub von Lillienkjold, ja, så er der altså lagt op til et brag af en koncert med ”Hymn To Freedom”.

Steen Nikolaj Hansen, trombone:
Tidligere basunist og dirigent i DRs berømte Big Band i over 30 år, nu freelance musiker. Startede i Tivoli Garden som barn. Var med i funkbandet Blast i tidernes morgen, kom med i DRs Big Band i 1986. Har spillet i en masse tv-shows, musicals, opera, ballet og studiejobs. Har udgivet 3 cd´er i eget navn.

Niels Ole Sørensen, hammondorgel
Årets Nordjyske Jazznavn 2009. Modtog P8 Jazz Prisen 2015.

Niels Ole, der nok allerede er taget hjemmefra Tversted, for at stille sit skrummel af et hammondorgel op, har den klassiske rolle med at spille bassen på orglet med både hænder og fødder og selvfølgelig også spiller soli på orglet.

Niels Ole er også formand for den meget anerkendte jazz festival, Tversted Jazzy Days.

Til daglig organist i Bangsbostrand Kirke i Frederikshavn.

Espen Laub von Lillienkjold, trommer
Fantastisk groovemaster. Super swingende trommeslager, både med stikker og whiskers. Har spillet masser af jobs med blandt andet DKs kendte hammondorganist, Kjeld Lauritsen.

Og spiller en masse jobs i både ind- og udland.