Nytårshilsen fra provsten

Udgivet lør d. 1. jan 2022, kl. 08:00
Bloggen

Året 2021 blev omskifteligt som få, og vi har i hver vores lokale sammenhænge forsøgt at følge med og hænge på.

Men at være på forkant og forudse alt, hvad der ville og kunne ske, har været umuligt. Mange planer er lagt – for så i sidste øjeblik at måtte ændres.

Det har krævet meget af både menighedsråd, præster og kirkernes personale, og jeg vil gerne takke for, at I har udvist fantasi, er kommet med gode ideer, har prøvet nye ting af, og for at I stadig holder ved, selvom ikke alt er, som det plejer.

Det erfarede vi alle denne jul, da der var mere end god plads på kirkebænkene.

Nu venter et nyt år 2022, og jeg håber for det nye år, at nogle af de gamle vaner vender tilbage. Jeg vil fx gerne holde konfirmationer i foråret, og så drømmer jeg om, at vi igen uden bekymring kan mødes i fyldte kirker til næste jul.

Lad mig slutte med at citere digteren Søren Ulrik Thomsen, som i sin digtsamling ”Det værste og det bedste” fra 2002 skriver:

Det værste er at miste modet
før en helt ny dag er begyndt.

Godt nytår!

Lise Lundgreen