Udgivet man d. 26. apr 2021, kl. 08:00

I dag mandag den 26. april har Kirkeministeriet udskrevet valg til valg af ny biskop over Aalborg Stift. Bispevalget bliver afholdt senere på året, og den nye biskop tiltræder inden udgangen af 2021.

Afstemningen indledes senere på året, og hvis en af kandidaterne får mere end 50 procent af stemmerne, kan valget være afgjort allerede i første valgrunde.

Indtil videre har to kandidater meldt sig. Det drejer sig om:

Kandidater kan melde sig indtil den 21. juni, hvorefter valgbestyrelsen har en uge til at sikre sig, at kandidaturet er gyldigt.

Valget foregår ved urafstemning, og det er valgbestyrelsen, som fastsætter, hvornår afstemningsmaterialet skal udsendes til de stemmeberettigede.

Det er menighedsrådsmedlemmer, præster og valgmenighedsrepræsentanter i Aalborg Stift, der kan stemme ved bispevalget. Der er lidt over 3000 stemmeberettigede i Aalborg Stift.

Den nye biskop tiltræder 1. december 2021, og bispeindsættelsen finder sted den 12. december 2021 i Aalborg Domkirke.

Aalborg Stifts nuværende biskop, Henning Toft Bro, går på pension ved udgangen af oktober 2021 efter godt 11 år i embedet.

Læs mere om valgprocedure, valgmøder og datoer på siden om bispevalget, der løbende vil blive opdateret igennem valgperioden indtil den nye biskops tiltrædelse og indsættelse i december 2021.

Læs Kirkeministeriets pressemeddelelse her

Læs Kirkeministeriets cirkulæreskrivelse ved bispevalget i Aalborg Stift her