Udgivet fre d. 8. maj 2020, kl. 08:00

Til september er der valg til menighedsrådene. Valget afvikles efter nye regler for at fremme demokratiet i Folkekirken. Der vælges seks medlemmer til Hellevad Sogns Menighedsråd, og fem medlemmer til Ørum Sogns Menighedsråd plus to suppleanter i begge råd. Afstemningen foregår skriftligt. De stemmeberettigede vil blive registreret inden mødet. Der vil foreligge en dagsorden, og der vælges en dirigent.

Det nye ved valget er, at det afvikles som om, det var en generalforsamling i en anden forening. Som noget nyt er valgperioden denne gang kun to år i stedet for fire, og vi håber at interesserede vil melde sig for en to-årig periode. Nye ideer opstår tit når der kommer nye kræfter til. Vi vil gerne følge med udviklingen, og ikke bare gøre som vi plejer. Kirken ønsker at være en del aktiv af lokalsamfundet og samarbejder derfor med lokale foreninger.

Fællesskab og frivillighed er meget kendetegnende for et menighedsråd. En udviklingsplan for kirkegården er under udarbejdelse og skal godkendes inden den iværksættes i løbet af de næste år. Menighedsrådet er desuden arbejdsgiver for kirkens medarbejderne, har ansvar for budget og regnskab, og beslutter hvilke aktiviteter kirken skal tilbyde.

Orienteringsmødet forud for valget til menighedsrådene vil blive afholdt i løbet af august. Hold dig opdateret på hjemmesiden.

Kategorier Nyheder