Udgivet tir d. 17. mar 2020, kl. 08:00

Sådan kan jeg godt finde på at spørge konfirmanderne onsdag morgen. Lige nu giver det ingen mening. Jeg kan ikke huske en tidligere situation, hvor kirkerne er lukkede for almindelige søndagsgudstjenester. Men vi er lige midt i en meget usædvanlig tid, hvor vi alle skal medvirke til at mindske spredningen af coronavirus.

Hvad gør vi så, hvis vi vil i kirke? Hver søndag sender DR en radiogudstjeneste fra Københavns Domkirke – lokale initiativer spirer frem med på nettet – og jeg selv så søndag eftermiddag en optaget TV-gudstjeneste fra Sorgenfri Kirke.

Her blev jeg mindet om Martin A. Hansens roman ”Løgneren”, hvis første linje lyder: ”Trettende marts. Det er tåget.” Det er en dansk klassiker, som tager udgangspunkt i fastetiden. Samtidig fortæller den om, hvor svært det er at leve isoleret. Ensomheden truer.

Hvornår bryder isen op, hvornår letter tågen, hvornår kan vi igen mødes, som vi plejer? Det må tiden vise.

Selvom kirkerne er lukkede, er Folkekirken ikke lukket. Gudstjenester gennemføres, blot på andre vilkår end normalt, og det er altid muligt at kontakte den lokale sognepræst og få en samtale.

Tak til alle, som gør en indsats for, at en forandret hverdag kan fungere.

Lise Lundgreen

Kategorier Nyheder