Udgivet tir d. 11. feb 2020, kl. 08:00

LÆS MERE OG HENT DEN AKTUELLE FOLDER HER.

En af sorggrupperne i Brønderslev Kommune har udviklet sig til at omfatte en café, hvor en gruppe af tidligere sorggruppemedlemmer mødes, fordi de ikke kan lade være. Gennem sorggruppen er venskaber og nyt netværk vokset frem. 

EN REJSE SAMMEN I ET ÅBENT OG FORTROLIGT FÆLLESSKAB
Det er fredag formiddag og der er linet op med frisk brød, hjemmelavet marmelade og lækker kage og deltagerne i formiddagens café fortæller, hvorfor de er så glade for sorggruppen – og muligheden for at fortsætte samværet i caféen her. 

Om bordet sidder syv deltagere, en del ældre, men også en kvinde omkring de 50 og ”vores unge pige” på 20, som de andre deltagere siger. Alle har været med i sorggruppen i omkring to år. 

Camilla på 20 oplever, at aldersforskellen ikke ændrer på, at oplevelsen af sorgen er den samme. Og det bedste ved gruppen har været at ”vi kunne spejle os i hinanden og grine sammen, samtidig med at vi kunne løfte hinanden og rykke og udvikle os sammen i processen”. 

”Åbenhed, forståelse, tålmodighed og respekt for hinanden” er noget af det, Alex sætter størst pris på ved at være med i gruppen, og et par deltagere fortæller, at gruppen har betydet nye venner, og at de er nogle, som ”har mere sammen”, som Elin siger og Knud mener, at ”det er godt at være sammen med ligestillede. Jeg har fået kontakt med flere af deltagerne til spontane og planlagt samvær”. 

Jette har nydt at dele sin situation, tab, sorg og savn med andre. I det hele taget taler gruppen om at det er den gode kemi imellem dem, som gør, at de ikke kan undvære hinanden og fortsat mødes.

NOGET FOR DIG, ELLER ÉN DU KENDER?
Sorggrupperne er åbne for nye deltagere. Det er gratis at være med og ud over i Brønderslev, er der grupper i Hjallerup og Dronninglund, alle mødes hver tredje uge. Det er Folkekirkerne i Brønderslev Kommune, som er et tilbud til sørgende om fællesskab og en hjælp til at leve videre med sorgen som en del af livet.

Kategorier Nyhedsblog