Udgivet tir d. 29. okt 2019, kl. 08:00

Vi mindes vore døde, og navnene på dem, som er gået bort siden sidste år, bliver læst op.

Søndag den 3. november 2019

Ørum Kirke kl. 9.30
Hellevad Kirke kl. 11.

Pastor Peder Skamris Pedersen prædiker.

Allehelgen falder altid den første søndag i november, hvor man mindes de døde, både dem, som vi for nyligt har mistet, men også kristne gennem tiderne, som har vidnet om deres kristne tro.

Allehelgen har rødder tilbage til middelalderen. For den protestantiske kirke er højtiden også præget af, at Luther allehelgensaften den 31. oktober 1517 slog sine teser mod den katolske kirke op på kirkedøren i Wittenberg. Derfor regner man den 31. oktober som jubilæumsdagen for reformationen.

Halloween er den amerikanske udgave af Allehelgen, som fejres den 31. oktober. Det er fejringen af halloween, der har bragt traditionen med uhygge, udklædning og græskar til Danmark.

Kategorier Nyheder