Udgivet fre d. 23. aug 2019, kl. 08:00

Igen i år indbyder Mellemkirkeligt Stiftsudvalg til et årsmøde med en palette af spændende bidrag.

Hovedforedrag ved Hans Raun Iversen: International inspiration til folkekirkens tværkulturelle udfordringer.

Når en nation føler sig udsat, bliver den indadvendte nationalisme stærk. Sådan var det også i Tanzania i 1962, da Julius Nyerere blev indsat som præsident i den nye stat. Men Nyerere gik op mod strømmen, og hans påstand var, at: ”Det folk, der nægter at lære af andre kulturer, bliver et folk af sygelige idioter”, som han blandt andet sagde i sin indsættelsestale.

Hvad kan vi lære af andre kirker og kulturer om møderne mellem flertal og mindretal, ”de normale” og ”de anderledes”, som folkekirken udfordres til i dag?

Det slår ikke til at synge med Hans Kurt: ”Vi ser for lidt til hinanden”. Problemet er snarere, at ”Vi ser for lidt til de andre”, dem, der er klart anderledes end os.

Korte indlæg:
Der planlægges desuden en række korte indlæg om:

• Fire unge nordjyders deltagelse i Taize-Libanon møde i Beirut
  • Otte libaneseres besøg i en række sogne i Aalborg Stift
  • En dugfrisk rapport fra en studietur til Finland i september 2019.

Mødet holdes på Hotel Hjallerup Kro mandag den 25. november 2019 kl. 18. Der indledes med et fælles måltid, og der serveres te og kaffe.

Der er fri adgang med tilmelding senest den 20. november på aalborgstift.dk/mellemkirkeligt, hvor der også er yderligere informationer.

Mellemkirkeligt Stiftsudvalg

Kategorier Nyheder