Udgivet fre d. 5. jul 2019, kl. 08:00

Mange kirker indbyder i sommermånederne til friluftsgudstjenester, pilgrimsvandringer og fællessang.

Nanna Rønnov Johansen

Ferietiden kan for nogle mennesker være et godt tidspunkt at bruge kirken. Det at komme væk fra hverdagen kan give plads til at reflektere og lyst til at prøve nye ting.

Om sommeren er der mulighed for at opleve kirken på en anderledes måde, da der i mange sogne bliver afholdt særlige arrangementer, for eksempel gudstjeneste på havnen og fællessang under åben himmel.

Herunder kan du se, hvad du blandt andet kan bruge din sommerkirke til. I kirkekalenderen kan du søge på bestemte ord og se arrangementer i kirker nær dig. Alternativt kan du finde kirker nær dit hjem eller sommerhus på sogn.dk og se aktiviteter i hvert sogns kalender.

For dig, der vil til gudstjeneste
Alle kirker har gudstjenester i løbet af sommeren. Nogle har kun om søndagen, mens andre også har gudstjenester i hverdagene. De fleste kirker har gudstjenester om morgenen eller formiddagen, men du kan også deltage i aftensgudstjenester.

Som eksempel har Furreby Kirke ved Løkken de fleste onsdage i juli og august ’Aftenstemning’, som er en aftenandagt i kirkerummet.

Hvis du vil finde gudstjenester og andagter i nærheden af dig, så søg i kirkekalenderen på: gudstjeneste, aftensgudstjeneste, morgengudstjeneste, hverdagsgudstjeneste, højmesse, andagt, aftenandagt, morgenandagt.

For dig, der elsker at være i naturen
I sommermånederne rykker nogle kirker højmessen og andre gudstjenester ud under åben himmel. Friluftsgudstjenesterne kan blandt andet finde sted på stranden, ved havnen, i skoven eller ved særlige lokale steder som for eksempel den tilsandede kirke i Skagen.

Præsterne fra Samsø Kirke holder for eksempel friluftsgudstjeneste på Ballebjerg, der er Samsøs højeste punkt.

Søg i kirkekalenderen på: bålgudstjeneste, friluftsgudstjeneste, havnegudstjeneste, skovgudstjeneste, strandgudstjeneste.

For dig, der er vild med at vandre
Mange nyder at bruge ferien på at komme ud og bevæge sig i det gode vejr. En del kirker tilbyder forskellige typer vandreture på kortere og længere strækninger. Det kan både være en gåtur gennem den nærliggende natur eller en rundvisning på kirkens område.

Blandt andre Struer Kirke arrangerer i juli en 7 km lang pilgrimsvandring i Struer by og serverer kaffe for enden af ruten.

Søg i kirkekalenderen på: kirkevandring, kirkegårdsvandring, pilgrimsvandring, vandring, gåtur, udflugt, rundvisning.

For dig, der vil opleve sang og musik
Ligesom resten af året afholder mange kirker koncerter i sommermånederne, og du kan blandt andet opleve jazzmusik og gospelsang. Hvis du selv vil bruge stemmen, kan du tage til morgen- eller aftensang i adskillige kirker – det kan både foregå udendørs og indenfor. Ved nogle kirker er der fællessang på en fast ugedag, mens andre indbyder til sangarrangementer et par gange henover sommeren.

Eksempelvis Lildstrand Kirke ved Thy holder aftensang på stranden de fleste tirsdage i juli og august.

Søg i kirkekalenderen på: morgensang, aftensang, fællessang, gospel-workshop, koncert, natkirke.

Kategorier Nyheder